Mantelzorgers worden moe van het onbegrip

‘Als ik begrip krijg van instanties en overheid, dan kan ik mijn werk als mantelzorgers beter uitvoeren.’ Dat zegt de “sprekende mantelzorger” Marjo Brouns in het magazine Zorg+Welzijn.

(Tekst: Zorg en welzijn)

‘Ik heb wel eens tegen een gemeenteambtenaar gezegd: “Stap jij eens in mijn systeem, in plaats van dat je mij meetrekt in jouw systeem”. Daarmee wil Marjo Brouns maar zeggen dat ze de oplossingen die de politiek biedt voor mantelzorgers vaak ‘betuttelend zijn en afhankelijkheid creëren. Als we mantelzorg nuttig vinden, waarom ontzeggen we dan mensen die dat doen de mogelijkheid om sociale rechten of een pensioen op te bouwen?’

Keukentafelgesprek

Marjo Brouns is zelf mantelzorger en een van de 3 initiatiefnemers van de mantelzorg award. Deze award is recent in het leven geroepen om mensen en organisaties te voorzien van positieve voorbeelden om naar mantelzorg te kijken. Brouns reageert in Zorg+Welzijn magazine van december op het onderdeel Mantelzorg in het verkiezingsprogramma van het CDA. De partij wil de mantelzorger ook aan het keukentafelgesprek laten deelnemen. Het CDA is voorstander van een korting op de eigen bijdrage voor zorg van iemand die mantelzorg krijgt.

Lees hier verder

Geef een reactie