MCL laat bezoekers kennis maken met de onderbuik

Een levensgrote darm en een toiletpot met verschillende soorten poep. Op vrijdag 23 maart organiseren de polikliniek Maag-Darm en Leverziekten en de afdelingen Chirurgie en Stomazorg een informatiemarkt. MCL laat bezoekers kennis maken met de onderbuik. Met als reden aandacht voor darmkanker.

(Tekst: MCL)

De maand maart is internationaal uitgeroepen tot darmkankermaand. De darm speelt een belangrijke rol bij de spijsvertering. Maar hoe ziet zo’n darm er van binnen uit? Geïnteresseerden kunnen dit ontdekken in het weekend van vrijdag 23 tot en met zondag 25 maart.

Bij de hoofdingang van het Medisch Centrum Leeuwarden is dan een levensgroot model van de darm te bewonderen, waar men darmpoliepen en andere afwijkingen tegen kan komen. Op de informatiemarkt staan verschillende stands met informatie over bevolkingsonderzoek, opsporing van darmkanker, behandeling, preventie, stomazorg, goede voeding en bewegen.

Ook is er in de week van 19 maart tot zondag 25 maart een toilet te zien. Geïnteresseerden kunnen hier verschillende soorten poep bekijken. Op deze manier  hoopt het Medisch Centrum Leeuwarden mensen bewust te maken van de signalen van darmkanker. Jaarlijks krijgen bijna 14.000 Nederlanders de diagnose darmkanker. Hoe eerder opgespoord, hoe beter te behandelen.

Geef een reactie