MCL doet mee met DNALWD2018

Het Medisch Centrum Leeuwarden is één van de punten waar inwoners van Fryslân terecht kunnen om hun persoonlijk verhaal te laten meedoen met het grote kunstwerk DNALWD2018, onderdeel van van Leeuwarden-Fryslân 2018.

(Tekst: MCL)

Op woensdag 22 november 2017 is in de Wander Blaauw-winkelstraat van het MCL een display onthuld waar medewerkers, patiënten, bezoekers, vrijwilligers en toevallige passanten een DNA-buisje kunnen ophalen.

Iedereen die iets met Leeuwarden of Fryslân heeft, kan iets van zijn DNA geven. Geen echt DNA, natuurlijk. Maar iets wat te maken heeft met de stad of met jezelf. Een persoonlijk verhaal, voorwerp, foto of mini-kunstwerk. Alles kan, zolang het maar in één buisje past.

Al dit creatieve DNA vormt één kunstwerk. Tienduizenden buisjes die vertellen over onze verschillen, maar ook over wat ons verbindt. Dit DNA-kunstwerk is vanaf 2018 te zien in het Stadskantoor van Leeuwarden. Op www.dnalwd2018.nl wordt het ‘DNA’  digitaal bewaard in de vorm van al die verhalen.

Meedoen?

In het MCL zijn vanaf 22 november buisjes te vinden in de Wander Blaauw-winkelstraat, en bij verschillende poliklinieken. Mensen die meedoen vullen het buisje met items die voor hen belangrijk zijn. Een verhaal, een gedicht, een kindertekening, een foto van het geboortehuis. Alles kan, zolang het maar in één buisje past. Via de website zijn zelfs audiobestanden, foto’s en video’s te delen. Deelnemers registreren hun buisje online met een uniek nummer en streepjescode. Op de persoonlijke webpagina vertellen deelnemers  iets over hun DNA beantwoorden enkele vragen. Zoals: ‘welke taal spreek je, van welke club ben je fan en waar kom je vandaan?’ Het buisje kan worden ingeleverd in het MCL en bij de andere inleverpunten in Leeuwarden: Gemeentehuis en Historisch Centrum Leeuwarden.

Filmpjes

Bekijk de filmpjes waarin op de website van het MCL.

Geef een reactie