MCL-gynaecoloog Jelle Stekelenburg hoogleraar

MCL-gynaecoloog Dr. Jelle Stekelenburg wordt per 1 maart 2016 bijzonder hoogleraar bij het UMCG/RUG in Groningen. Hij combineert het hoogleraarschap (gemiddeld één dag in de week) met zijn praktijk als gynaecoloog in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL).

(Tekst: MCL)

De leerstoel richt zich op Internationale aspecten van reproductieve gezondheidszorg, in het bijzonder veilig moederschap. Stekelenburg is voorgedragen door de Nederlandse Vereniging voor Tropische Geneeskunde en Internationale Gezondheidszorg. De leerstoel wordt mede gefinancierd door de MCL Academie.

Stekelenburg is gynaecoloog en tropenarts. Van 1997 tot 2001 werkte hij in het Kalabo District Hospital, in een arme en afgelegen districtshoofstad in Zambia. In 2004 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op het proefschrift ‘Health care seeking behaviour and utilisation of health services in Kalabo District, Zambia’, waarin Stekelenburg de interactie tussen gebruikers en aanbieders van gezondheidszorg in Kalabo onderzocht. Hij is gastdocent bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam en bij het MCL is hij één van de opleiders voor de opleiding tot tropenarts. Stekelenburg ervaart de benoeming als erkenning van het werk dat hij in feite al jarenlang onbezoldigd deed. ‘Ik kan dat werk nu vanuit een erkende academische positie voortzetten.’

Lees hier verder

Geef een reactie