MCL kiest voor herstelbevorderend voedingsconcept

Medisch Centrum Leeuwarden heeft gekozen voor een nieuw voedingsconcept. Binnen dit innovatieve concept, ontwikkeld met partner Van Hoeckel, krijgen patiënten op zes momenten van de dag diverse gerechtjes aangeboden. Daarmee zet het ziekenhuis een grote stap in zijn ambitie om toonaangevend te zijn in patiëntgerichte en herstelbevorderende zorg.

(Tekst: MCL)

In het nieuwe concept – Puur geheten – kiezen patiënten niet meer van tevoren wat ze gaan eten, maar krijgen ze aan bed gerechtjes die er extra aantrekkelijk uitzien. Dat gebeurt zes keer per dag. Daarmee wordt de drempel om genoeg en gezond te eten verlaagd; de patiënt is immers vrij om te kiezen wat en wanneer hij of zij eet.

Herstelbevorderend

De gerechten zijn samengesteld op basis van de Richtlijnen gezonde voeding, waarbij extra aandacht wordt besteed aan eiwitverrijkt aanbod. Projectleider Hielkje Poiesz: “Op die manier draagt het nieuwe voedingsconcept niet alleen bij aan de patiëntbeleving, het kent tevens een herstelbevorderend karakter. Recente onderzoeken laten immers zien hoe goede voeding daarin het verschil kan maken.”

Patiëntgericht

“Onze medewerkers komen bij de patiënt langs met een aantrekkelijk aanbod”, licht Poiesz toe. “De patiënt kan kiezen waar hij of zij op dat moment trek in heeft. Dat past in onze ambitie om in 2020 toonaangevend te zijn op het gebied van gastvrijheid en patiëntgerichte zorg. Patiënten vinden het namelijk steeds belangrijker om zelf de regie te voeren.”

Geef een reactie