MCL: Ook dit jaar weer MCL College tour

Je bent straks afgestudeerd en de werkende wereld ligt aan je voeten. En dan? Hoe staat het met jouw dromen en wensen? De stap vanuit de schoolbanken en collegezalen naar de werkvloer in het ziekenhuis kan best spannend zijn. Een sneak peek is daarom niet verkeerd om te kijken of dáár jouw haart ligt.

(Tekst: MCL)

Na het succes van vorig jaar organiseert het MCL ook dit jaar weer de MCL College Tour. Tijdens de College Tour bezoeken we de komende tijd verschillende MBO-V en HBO-V klassen en krijgen studenten een kijkje in de topklinische praktijk van het MCL. En… misschien word jij wel onze nieuwe collega?

MCL gelooft in talent

Tijdens de college tour vertellen MCL’ers over het ziekenhuis en hoe het is om als verpleegkundige in het MCL te werken. Hoe kom je op sollicitatiegesprek, hoe ziet een werkdag eruit en wat zijn de mogelijkheden om je in het MCL door te ontwikkelen? Het MCL is een topklinisch opleidingsziekenhuis, dus kennis en kunde bijbrengen kunnen we als de beste. Maar dat ene stapje meer zetten voor de patiënt, dát talent zit van binnen.

Een belangrijk onderdeel van de College Tour is dan ook het interactieve spel waarin we op zoek gaan naar, wat de leerlingen/studenten zelf beschouwen, als hun belangrijkste eigenschappen en talenten.

Matchen we?

Van een (startend) verpleegkundige wordt tegenwoordig veel gevraagd om de kwaliteit van zorg te kunnen leveren die in een ziekenhuis verwacht wordt. Om te kijken of werken bij het MCL bij jou past, gaan we tijdens de college tour op zoek naar jouw kernkwaliteiten. Wie ben jij en wat zijn jouw eigenschappen? Daarnaast zullen we kijken naar de eigenschappen die je als klinisch verpleegkundige nodig hebt. Ook heeft het MCL zelf bepaalde eigenschappen en waarden waarvoor wij staan. Blije medewerkers voelen zich verbonden met de waarden van hun werk. Wij zijn erg benieuwd: zijn we een match?

Of het nu wel of niet direct klikt, de college tour is een nuttige les over, onder andere, jezelf. Het geleerde kun je toepassen in jouw aankomende sollicitaties bij het MCL, of in een andere zorginstelling.

Aanmelden

De komende edities van onze College Tour zijn gericht op verpleegkundigen. Wil jij ook een les op jouw (hoge)school? Meld dan jouw klas aan!

Editie verpleegkunde

Verpleegkundigen vormen met 1.200 medewerkers de grootste beroepsgroep in het MCL. Over het geheel genomen is het MCL doorlopend op zoek naar verpleegkundig talent mét klinische (stage)ervaring (MBO en HBO). Startend verpleegkundigen willen op hun beurt na hun studie graag direct aan de slag om zich verder te kunnen ontwikkelen. Met de College Tour verbindt het MCL de informatiebehoefte van de studenten met de mogelijkheden voor een vliegende start als verpleegkundige in het MCL.

Geef een reactie