MCL prolongeert NIAZ-accreditatie

Het Medisch Centrum Leeuwarden heeft bericht ontvangen van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) dat de NIAZ-accreditatie voor de komende vier jaar is verlengd. Kees van Dun, directeur NIAZ, heeft MCL-directeur Kees Donkervoort telefonisch gefeliciteerd met de verlenging van de NIAZ-accreditatie.

Het accreditatieonderzoek bestond uit twee fasen: als eerste een zelfevaluatie, waarbij het MCL door middel van vragenlijsten zelf heeft bepaald waar verbetering wenselijk was. Dit is gevolgd door interne onderzoeken, zg. audits.

De externe NIAZ-auditcommissie, onder voorzitterschap van Dr. Theo Wiggers, bezocht het MCL van 26-29 januari 2016 en beoordeelde het MCL in die periode op 2600 normelementen. Aan vrijwel alle punten werd voldaan. De commissie complimenteerde het MCL met onder meer de introductie van patiëntendossier Epic, het werken met Friesleerplein (waaraan ook de artsen deelnemen) en de herkenbaarheid van de medicatieverificatie in de MCL-winkelstraat.

Qmentum

Het NIAZ maakt sinds kort gebruik van een nieuwe normen- en toetssystematiek (Qmentum) waarbij het patiëntenproces meer centraal staat. Het MCL is het zevende ziekenhuis in Nederland dat nu voldoet aan deze internationale criteria.

Het NIAZ levert een bijdrage aan de borging en verbetering van de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland en Vlaanderen met behulp van het Internationaal Accreditatieprogramma NIAZ-Qmentum.

 

(Foto bij dit bericht: ‘De zieke genezen’ fresco door Domenico di Bartolo (c. 1400/1404 – 1445/1447)

Geef een reactie