MCL start ziekenhuiskamerconcerten voor kankerpatiënten

Het is algemeen bekend dat muziek je beter kan laten voelen. Daarom krijgen patiënten van de oncologische afdeling van het MCL vanaf donderdag 18 april a.s. elke maand bezoek van de zogenaamde Bedside Buskers.

(Tekst: MCL)

Professionele muzikanten die intieme optredens geven aan het bed van de patiënt. Daarmee wordt vervolgens een overweldigend, positief effect teweeggebracht doordat de sfeer even wordt doorbroken en verlicht, voor zowel de patiënten, medewerkers, het aanwezige bezoek én de artiest zelf.

Bedside Buskers (straatmuzikant in het Engels) is gebaseerd op een geslaagd concept uit Amerika. Het Nederlandse initiatief Bedside Buskers is gestart met optredens in het Deventer ziekenhuis en is ondertussen verder gegroeid naar meerdere ziekenhuizen met lokale vrijwilligers die de organisatie op zich nemen. Humanistisch raadsvrouw van het MCL, Carla Bellers, nam haar ervaringen met dit prachtige initiatief vanuit haar vorige werkgever – het Flevoziekenhuis – mee naar het MCL.

Bellers: “Ik ben zo blij dat ik dit project nu ook hier mag coördineren. Ik vind het zo mooi dat de muzikanten en de organisatie daaromheen zich vrijwillig willen inzetten voor onze patiënten. Dit beetje extra aandacht en zorg doet zoveel voor de patiënten.”

Voor de werving en begeleiding van de muzikanten is Roel van der Veen van Jongbookings uit Dokkum verbonden aan dit project. Hij is zelf ook muzikant en zal 18 april samen met zangeres Aafke als eerste artiesten optreden in het Oncologisch Centrum Leeuwarden.

Geef een reactie