MCL: Terugroepactie Mirenaspiraal

Bij vrouwen die in de periode 27 oktober 2016-21 december 2016 een Mirenaspiraal hebben gekregen is er een kleine kans dat deze niet goed is geplaatst, als gevolg van een productiefout.

(Tekst: MCL)

Dit bericht is uitsluitend bedoeld voor vrouwen die in de periode 27 oktober-21 december 2016  een Mirenaspiraal hebben gekregen.
  • Heeft u op of na 27 oktober 2016 een Mirenaspiraal in het MCL gekregen? Indien de plaatsing met echo-onderzoek is gecontroleerd, dan mag u er van uitgaan dat de spiraal juist is geplaatst.
  • Heeft u op of na na 27 oktober 2016 een Mirenaspiraal van uw huisarts gekregen? Dan kunt u uw huisarts vragen om u naar het MCL door te verwijzen voor een controle-echo. U kunt een afspraak maken met de poli gynaecologie in het MCL, 058 286 3200.
    De kosten van het echo-onderzoek worden in rekening gebracht via uw zorgverzekering. Er is een kans dat deze kosten in mindering worden gebracht op uw eigen risico. Of Bayer deze kosten eventueel voor zijn rekening neemt is nog niet bekend.
  • Heeft u op of na 27 oktober 2016 een Mirenaspiraal in een ander ziekenhuis gekregen? Neem dan contact op met uw eigen behandelaar.
Meer informatie:

Informatie van Bayer.
Informatie Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Geef een reactie