MCL wordt rookvrij ziekenhuis

Medisch Centrum Leeuwarden heeft de ambitie om een rookvrij ziekenhuis te worden. Het ziekenhuis sluit op korte termijn haar inpandige rookruimte en later ook de rookplaatsen buiten. Hiermee wil het MCL het goede voorbeeld geven in de strijd tegen het roken. In een aantal fasen worden de rookruimtes in het MCL en op het buitenterrein gesloten.

(Tekst: MCL)

1 oktober 2016: sluiting van de inpandige rookruimte

Per 1 oktober sluit het MCL haar inpandige rookruimte bij route 95. Na deze datum kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers alleen nog buiten roken. Dat is toegestaan bij de hoofdingang (abri voorbij de loopbrug) en bij de dialyse (route 73, abri aan de overkant van de weg).

1 januari 2017: sluiting van de rookgelegenheid voor medewerkers

Per 1 januari 2017 mogen medewerkers in functie ook niet meer op het buitenterrein van het MCL roken. De rookgelegenheid wordt verwijderd en medewerkers wordt verzocht het voorbeeld van gezond gedrag te geven. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor medewerkers die voor het MCL werken namens een extern bedrijf.

1 januari 2018: rookverbod op het gehele terrein van het MCL

Per 1 januari 2018 is het in zijn geheel niet meer toegestaan om op het terrein van het MCL te roken. Patiënten, bezoekers en medewerkers dienen hiervoor een plek buiten het MCL terrein zoeken.

 

Geef een reactie