Medewerkers MCL lopen voor wetenschap

Op 16 september a.s. vindt de sponsorloop van het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds plaats. Een landelijk initiatief om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek binnen de spoedeisende geneeskunde. Het MCL doet dit jaar voor het eerst mee en is hiermee één van de achttien spoedeisende hulplocaties (SEH’s) die meedoen aan deze landelijke sponsor-estafetteloop.

(Tekst: MCL)

De SGO-run is in 2016 voor het eerst georganiseerd om op sportieve wijze geld in te zamelen voor het SGOfonds, dat eind 2013 is opgericht. Het fonds maakt wetenschappelijk onderzoek in acute geneeskunde mede mogelijk, door middel van het verstrekken van subsidies. De sponsorloop heeft in 2016 een bedrag van € 26.000 opgeleverd; een aanzienlijk bedrag om de doelmatigheid en kwaliteit van de spoedeisende geneeskunde verder te verbeteren.

SEH

Team MCL loopt als één van de achttien teams mee met de sponsorloop, met tien medewerkers van de SEH Leeuwarden. Initiatiefnemers zijn Nienke Koopmans en Marion Borgstede, beide spoedartsen in opleiding en werkzaam bij het MCL. “Het is fantastisch om op deze wijze te kunnen bijdragen aan de kwaliteit van de acute geneeskunde”, licht Koopmans toe. “Met alle plezier zetten wij onze vrije tijd en sportiviteit in om bewustzijn te creëren voor onderzoek binnen de acute zorg.”

De estafetteloop bestaat uit een traject van minimaal 75 kilometer en gaat voor ieder deelnemend team van de ene naar de andere SEH in hun regio. Het startpunt voor de MCL’ers is op het terrein van de nieuwe SEH, die half oktober officieel wordt geopend. De route leidt hen door het prachtige Friese landschap naar het Antonius ziekenhuis in Sneek en eindigt bij de Tjongerschans in Heerenveen. Onderweg worden de lopers aangemoedigd door de andere teamleden, collega’s van het MCL en omwonenden langs de route. Koopmans: “We zijn blij dat we zoveel collega’s bereid hebben gevonden om mee te lopen en hopen op deze wijze veel geld binnen te halen voor wetenschappelijk onderzoek binnen de acute zorg.”

Geef een reactie