Medicijnwebsite Apotheek.nl hoog gewaardeerd

Medicijnwebsite Apotheek.nl hoog gewaardeerd door consumenten en zorgprofessionals. Apotheek.nl, de website van apothekers met onafhankelijke medicijninformatie, krijgt een 8,1 van bezoekers. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Apotheek.nl onder 1185 gebruikers van de website. Zorgverleners, ruim een derde van de respondenten, geven zelfs een 8,3.

(Tekst: Zorgkrant)

Bijna alle respondenten beoordelen het informatieaanbod van Apotheek.nl als goed tot zeer goed (93 procent). 84 procent vindt de informatie begrijpelijk en 83 procent kan gemakkelijk vinden wat ze zoekt. De overgrote meerderheid vindt de website ´betrouwbaar´, ´onafhankelijk’ en ‘volledig’. Meer dan 75 procent geeft Apotheek.nl een 8, een 9 of een 10.

Vrijwel alle respondenten (90 procent) denken de website vaker te gaan bezoeken. Bij zorgprofessionals is dit zelfs 98 procent. 85 procent zou de website aanraden aan familie of vrienden. Jongeren (12- tot 34-jarigen) geven een iets hogere score dan ouderen.

Eén respondent geeft aan: ‘Het is begrijpelijke taal en de informatie is volledig. Ik vind ook de doorklikmogelijkheden fijn.’ Een andere respondent: ‘Overzichtelijk, duidelijke taal, duidelijke vormgeving, geüpdatet’.

Medicijnwebsite ontvangt 1,3 miljoen bezoekers per maand

Apotheek.nl is een zeer frequent bezochte gezondheidswebsite, blijkt uit bezoekcijfers. In het eerste kwartaal van 2016 had de website maandelijks gemiddeld 1,3 miljoen bezoekers. De overgrote meerderheid komt binnen via searchpagina’s (84 procent): Apotheek.nl is zeer goed vindbaar door een hoge ranking in zoekmachines.

Lees hier verder

Geef een reactie