Meriant Herema State is beste leerbedrijf van Friesland

Woonzorgcentrum Herema State is uitgeroepen tot beste leerbedrijf van Friesland in de sector zorg, welzijn en sport. De oorkonde werd woensdag 4 oktober uitgereikt aan bewoonster mevrouw Bekius door Jan Willem ten Brinke, adviseur van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Eerder dit jaar werd Herema State al uitgeroepen tot beste leerbedrijf van het ROC Friesland College in Leeuwarden.

(Tekst: Meriant)

Professionele nieuwsgierigheid

De professionele nieuwsgierigheid in de werkhouding van Herema State maakte diepe indruk op de jury. “Herema State biedt mbo-studenten een positieve leeromgeving; alles kan totdat het tegendeel bewezen is”, zegt Jan Willem ten Brinke. “Er zijn veel mogelijkheden om te leren in de praktijk, het leren wordt prettig gefaciliteerd en alle niveaus zijn welkom”, vervolgt ten Brinke. “Er zijn veel mensen betrokken bij het leren; iedereen doet mee om de studenten zo goed mogelijk in de praktijk op te leiden”. Om de beste leerbedrijven in het zonnetje te zetten en andere bedrijven te stimuleren ook mbo-studenten op te leiden, looft het SBB jaarlijks in iedere provincie deze prijs uit. Herema State was een van de 23 zorg- en welzijnsinstellingen die streden om de titel beste leerbedrijf van Friesland.

Interactie

Clusterhoofd Alie van der Wal is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat we de interactie tussen verschillende groepen zo waardevol vinden. Medewerkers, bewoners en studenten, ze leren allemaal continu van elkaar. “Meriant biedt studenten van diverse richtingen in zo’n beetje alle niveaus een ideale praktijkplek om het beroep onder de knie te krijgen. “Herema State is een sprankelende plek waar praktijk en onderwijs met elkaar verweven zijn. De interactie bij ons is heel erg mooi; het geeft iedereen energie. Fijn dat de jury het ook zo ziet”, zegt Alie van der Wal. Student Demi Vorenholt, praktijkopleiding Verpleegkunde Friesland College, 2e jaars: “Ik voelde me heel welkom binnen Herema State. Op elke huiskamer zijn ze blij je te zien.”

Geef een reactie