Doe mij een MST mayo met uitjes

Professionals hebben hun eigen deskundigheid en kennis om met hulp- en ondersteuningsvragen om te gaan, maar er blijft een voortdurend appel om niet alleen te vertrouwen op bekende kennis. De samenleving verandert, de manier van communiceren verandert en ook hulpverleningsvragen veranderen inclusief de verwachtingen richting de professional.

(Tekst: Sozio)

 

Cafetaria Model
Cafetaria Model – Bron Sozio

En dus is het zaak om permanent te verkennen met welke inzichten en instrumenten bestaande en nieuwe problemen het meest effectief kunnen worden aangepakt. Gelukkig hoeft het wiel niet te worden uitgevonden en is er een groot repertoire aan interventies geordend die bewezen effectief zijn. De vraag is hoe de informatie daarover en vervolgens de selectie en verwerving hiervan verloopt.

MST mayo – Cafetaria Model

De analogie met het cafetaria dringt zich op. Wat jij op dat moment ziet en behoefte aan hebt, kan worden geleverd, maar toch nemen de meeste klanten een patatje met een kroket, terwijl het assortiment aan producten tegen de 30 variëteiten ligt. Onbekend maakt onbemind en tijd om het uit te zoeken is er niet.

Lees hier verder

Geef een reactie