Neurologisch centrum MCL breidt Braincare afdeling uit

Neurologisch centrum MCL breidt Braincare afdeling uit. Het neurologisch centrum van Medisch Centrum Leeuwarden heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een topklinische afdeling. Dit betekent dat patiënten uit de gehele regio naar het MCL komen met beroertes, Tia’s en andere neurologische ziektebeelden, waaronder Guillain-Barré, myasthenia gravis en epilepsie.

(Tekst: Persbericht MCL)

Door een toename van deze categorie patiënten was een uitbreiding van de Braincare afdeling noodzakelijk. Dit is een speciale unit binnen de verpleegafdeling waar patiënten intensief geobserveerd worden met behulp van bewakingsmonitoren. Van de 35 neurologische bedden beschikken er nu 14 over een bewakingsmonitor. Binnen de afdeling zijn nu alle faciliteiten aanwezig om voldoende en veilige zorg te bieden aan de neurologische patiënt.

Grootste in de regio

Door de uitbreiding is het neurologisch centrum van het MCL het grootste in de regio.

Het MCL heeft als topklinisch opleidingsziekenhuis een regiofunctie voor medisch specialistische, verpleegkundige en paramedische zorg in Friesland en beschikt over ruim 700 bedden. Naast excellente basiszorg, verleent het MCL acute- en hooggespecialiseerde zorg. Speerpunten zijn onderwijs, wetenschap, innovatie en goed werkgeverschap.

Geef een reactie