NIAZ toetst kwaliteit van zorg in MCL

Van 27 tot en met 31 januari wordt het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL), in een heraccreditatie na vier jaar, opnieuw door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) getoetst. Elke vier jaar toetst het NIAZ of ons ziekenhuis voldoet aan de gestelde normen en eisen.

(Tekst: MCL)

Goede zorg leveren

In het MCL staan wij voor goede zorg en vinden wij het belangrijk om onze zorg continu te verbeteren. Dat doen wij op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door te kijken naar de organisatie rondom onze patiëntenzorg, de werkafspraken en of er eventuele verbeteringen in onze organisatie mogelijk zijn. Dat doen wij door middel van interne en externe toetsen.

Deze week vindt er in ons ziekenhuis een externe toets plaats door NIAZ. Tijdens deze audit kijken zij naar de kwaliteit en veiligheid van onze zorg.

Gesprekken

De medewerkers van NIAZ voeren gesprekken met artsen en medewerkers uit de hele organisatie en bezoeken verschillende afdelingen. Het is mogelijk dat aan u als patiënt vragen gesteld worden. U mag uiteraard zelf bepalen of u deze vragen wilt beantwoorden. U herkent de medewerkers van NIAZ aan een badge.

Mocht u vragen hebben over de toets, dan kunt u deze stellen aan de auditoren of één van onze medewerkers.

Geef een reactie