Nieuwe bedden voor het MCL

In oktober 2018 worden de ziekenhuisbedden in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) vervangen door 570 nieuwe bedden. De oude bedden waren weliswaar degelijk, maar na 15 jaar aan vervanging toe.

(Tekst: MCL)

Het MCL koos voor bedden en nachtkastjes  van leverancier  Wissner Bosserhoff.  De nieuwe bedden hebben nieuwe functies, waaronder voetbediening en een voorgeprogrammeerde ‘zitstand’. Met één druk op de knop kan het bed in een zithouding worden gezet, waarbij de knieën licht gebogen zijn en de patiënt actiever in bed zit en er zo weinig mogelijk kans op wegglijden en dus wrijving is. Dit past binnen de visie van het MCL om bij patiënten de mobiliteit te stimuleren. De bedden beschikken over een vijfde wiel, midden onder het bed, waarmee manoeuvreren gemakkelijker wordt.

Oude bedden worden hulpgoederen

De oude bedden en nachtkastjes gaan naar Vidotrans in Heerenveen, een organisatie die is gespecialiseerd in het transporteren van hulpgoederen voor non-profit organisaties over de gehele wereld.. Daar worden de bedden opgeknapt en ingezet als hulpgoederen.  Zo komen de bedden weer goed terecht. De opbrengst – een symbolisch bedrag – gaat naar de Goede Doelen MCL.

Geef een reactie