Nieuwe foto-expositie in ziekenhuis Nij Smellinghe

In ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten is vanaf heden een nieuwe foto-expositie te zien. De expositie bestaat uit diverse foto’s in winterse sferen uit onder andere Scandinavië, Duitsland en Nederland. Exposant is fotograaf Harmen Piekema. Deze foto-expositie is tot begin mei 2020 dagelijks te bezoeken (in de gang bij de Spoedeisende Hulp en Afnamelaboratorium).

(Tekst: Nij Smellinghe)

Liefde voor de natuur

Harmen Piekema (1982) werd geboren in Koudum, een klein dorpje in het Zuidwesten van Friesland. Een dorpje omringt door velden, meren en bossen. Hier werd zijn liefde voor de natuur aangewakkerd. Zijn vader leerde de kneepjes van de (toen nog analoge) fotografie. Ondanks zijn liefde voor de natuur, begon Harmen als studio- en portretfotograaf. Maar enkele jaren later volgde hij zijn hard en won de pure, rauwe schoonheid van de natuur het van ‘opgepoetste’ studio modellen.

Magische momenten vastleggen

“In de natuur zijn geeft me energie en inspiratie. Als je je op een prachtige plek bevindt en het licht op zijn best is, lijkt het alsof er iets magisch gebeurt. Als je dat magische moment kunt vastleggen, krijg je geweldige beelden. Ik hou van wandelen door bergen en ik hou van avontuur. Ik heb een diepe en diepe liefde voor de oceaan, en ik hou van reizen”, aldus Harmen.

Met zijn foto’s wil Harmen laten zien hoe belangrijk het is om die pracht te koesteren én bovenal te beschermen.

Geef een reactie