Nieuwe meldingen over korten thuiszorg

FNV Zorg & Welzijn heeft de afgelopen weken tientallen nieuwe meldingen gekregen van zorgbehoevende Groningers die door de gemeente zijn gekort op hun thuiszorg. De teller staat nu op zestig.

(Tekst: FNV)

Maureen van der Pligt, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: ‘We hebben bij het terug claimen van uren tot nu toe een 100 procent successcore. Dit is geen toeval meer, we hebben aangetoond dat het beleid niet klopt. We blijven cliënten helpen om hun recht te halen, maar eigenlijk is het te gek voor woorden dat dit nog nodig is. Wethouder Schoor moet nu actie ondernemen en het beleid aanpassen. Als hij daar zelf niet toe bereid is, dan wordt het een taak voor de gemeenteraad om orde op zaken te stellen.’

Zorgactiepunt Thuiszorg

Steeds meer zorgbehoevende Groningse ouderen weten de weg te vinden naar het Zorgactiepunt van FNV Zorg & Welzijn. De gemeente Groningen heeft veel kwetsbare ouderen gekort op hun uren thuiszorg. De FNV roept de gemeente Groningen op om met alle cliënten op korte termijn een nieuw keukentafelgesprek te voeren en maatwerk te leveren.

Lees hier verder

Geef een reactie