De nieuwe zwarte lijst is er

De nieuwe zwarte lijst is er. Drie zorginstellingen zijn doorgeschoven naar de zwaarste categorie van de Inspectielijst van verpleeghuizen. Het zijn Care Residence Zonnestraal B.V. in Hilversum(Senior Care Holding B.V.), Avondrust BV in Opheusden en Stichting Cato in Den Haag. Dat meldt de Inspectie op maandagavond 31 oktober. 

(Tekst: Zorgvisie)

De drie organisaties die nu naar categorie 1 zijn doorgeschoven, de zwaarste categorie, stonden al op de totale lijst van 150 organisaties. Op de lijst die in juli werd gepubliceerd stonden zij nog in categorie 2. Grootste tekortkomingen volgens de Inspectie zijn: De bestuurders sturen onvoldoende op kwaliteit en veiligheid van zorg, de kennis en vaardigheden van medewerkers zijn onvoldoende en de deskundigheid en inzetbaarheid van medewerkers passen niet goed bij de zorgbehoefte van cliënten.

IGZ-lijst

Vijf organisaties die op de eerste ‘zwarte’ lijst stonden, staan er nog steeds op. Dat zijn: Beweging 3.0 uit Amersfoort, Careyn uit Utrecht/Zuid Holland, Laurens in Den Haag, Humanitas in Rotterdam, Stichting Antroz (nu Warande) in Zeist.

Lees hier verder

Geef een reactie