Nij Smellinghe in kopgroep beste ziekenhuizen Elsevier

Elsevier Weekblad heeft vandaag de resultaten van hun onderzoek naar de beste ziekenhuizen 2018 gepubliceerd. In deze publicatie is te zien hoe ziekenhuizen ten opzichte van elkaar presteren. Nij Smellinghe zit net zoals vorig jaar in de kopgroep van acht ziekenhuizen met de hoogste eindscores! Een prachtig resultaat!

(Tekst: Nij Smellinghe)

In totaal werden in dit onderzoek ziekenhuizen beoordeeld op patiëntgerichtheid, medische zorg en het financieel gezond zijn van de organisatie. Deze ziekenhuizen zijn beoordeeld op 688 punten. Het onderzoek van het Algemeen Dagblad doet dit maar op een aantal punten.

Hoge gemiddelde eindscore

De hoge beoordeling voor ons ziekenhuis, komt tot stand door een gemiddelde eindscore van drie bollen op patiëntgerichtheid en vier bollen op medische zorg. Het maximaal haalbare per onderdeel is vier bollen. Het volledige rapport met daarin de scores van alle ziekenhuizen is te vinden op Elsevier en hier te downloaden.

Bert Kleinlugtenbeld voorzitter Raad van Bestuur: ‘Ik ben ontzettend trots op dit mooie resultaat! Het is een compliment voor ons allen. Onze inzet wordt beloond omdat we ons dagelijks inzetten voor goede zorg, tevreden klanten en een gezond rendement.’

Geef een reactie