Noodzakelijke cosmetische operaties terug in basispakket

Een aantal noodzakelijke cosmetische operaties komen weer terug in de dekking van het basispakket, tenminste als het aan het Zorginstituut Nederland (ZiN) ligt. Het ZiN heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) namelijk geadviseerd om een aantal cosmetische ingrepen weer op te nemen in het basisverzekering.

(Tekst: Zorgwijzer.nl)

Het gaat om een ooglidcorrectie voor mensen met beperkt zicht, een besnijdenis bij infecties en borstimplantaten voor mensen met een aangeboren afwijking. Op dit moment worden deze operaties alleen door bepaalde aanvullende verzekeringen gedekt.

Behandelingen die vanuit religieuze of cosmetische overwegingen worden uitgevoerd, zullen in ieder geval niet worden vergoed vanuit het basispakket. Soms is er wel een aanvullende dekking beschikbaar.

Positief advies cosmetische operaties

Inmiddels is het voorstel van het Zorginstituut beoordeeld door de Adviescommissie Pakket. Deze commissie bekijkt of zorg effectief, betaalbaar en uitvoerbaar is en daarmee zou moeten worden opgenomen in het basispakket. Voor de genoemde noodzakelijke cosmetische ingrepen is een positief advies uitgebracht aan het ministerie van. Minister Schippers zal op korte termijn besluiten of ze het advies opvolgt.

Lees hier verder

Geef een reactie