Noorderbreedte moet vier ton ontslagpremie betalen

Het ontslag van twee directeuren kost zorginstelling Noorderbreedte in Leeuwarden vier ton ontslagpremie. Dat heeft RTL Z uitgezocht.

(Tekst: Zorgvisie)

Ontslagpremie

Ouderenzorgorganisatie Noorderbreedte in Leeuwarden heeft ruim 400.000 euro moeten betalen aan de ontslagregelingen van twee ex-directeuren. Noorderbreedte is een zelfstandige bv en zit samen met Medisch Centrum Leeuwarden en ziekenhuis De Tjongerschans in de stichting Zorgpartners Friesland. De ouderenzorgorganisatie bestaat uit veertien vestigingen en een thuiszorgorganisatie in Leeuwarden en omgeving. De instelling heeft ruim 2000 werknemers en een omzet van 121 miljoen euro.

IGZ

De twee directeuren om wie het gaat, stonden aan het hoofd van woonzorgcentrum Erasmushiem dat eind 2013 onder verscherpt toezicht kwam te staan van de IGZ. De onvrede onder het personeel over de afgenomen kwaliteit van zorg, slechte leiding en de werkdruk liep zo hoog op dat de ondernemingsraad in september 2015 het vertrouwen opzegde in directeuren Cora Duijndam en Aukje van Kalsbeek. Zij werden ontslagen.

Lees hier verder

Geef een reactie