Onderzoek bij keten van tandartsenpraktijken

De Nederlandse Zorgautoriteit doet onderzoek bij een keten van tandartsenpraktijken in de Randstad. De toezichthouder heeft signalen gekregen dat deze keten patiënten te veel laat betalen voor materiaal- en techniekkosten zoals kronen en bruggen. Zij controleert daarom de administratie van de praktijken. Tijdens het onderzoek kan de zorg die de praktijken verlenen gewoon doorgaan.

(Tekst: NZa)

Kortingen doorberekenen aan patiënten

De controle bij de keten van tandartsenpraktijken maakt onderdeel uit van het onderzoek dat de NZa eind juni gestart is naar het doorberekenen van materiaal – en techniekkosten. De NZa krijgt signalen dat tandartsen, orthodontisten en tandprothetici hun patiënten hier soms te veel voor laten betalen. De kortingen die aanbieders in de mondzorg ontvangen bij de inkoop van deze materialen en technieken, moeten zij volledig doorberekenen aan hun patiënten. Als zij deze korting in hun eigen zak steken, zijn de patiënten de dupe want zij betalen een te hoge rekening.

Consumenten kunnen zelf moeilijk controleren of hun tandarts of orthodontist een juiste prijs vraagt voor materialen en technieken.

Lees hier verder

Geef een reactie