Ontevreden leden verlaten ActiZ

Zeker vier grote zorgaanbieders, waaronder Cordaan, zeggen uit onvrede hun lidmaatschap van brancheorganisatie ActiZ op. ‘De sector moet zich open en constructief opstellen’, vindt Eelco Damen van Cordaan.

(Tekst: Zorgvisie)

Het rommelt bij brancheorganisatie ActiZ. Zeker vier grote gerenommeerde zorgorganisaties verlaten ActiZ, onder aanvoering van Eelco Damen, voorzitter raad van bestuur van de Amsterdamse zorgorganisatie Cordaan.  De vier hebben hun lidmaatschap per 31 december 2018 opgezegd. Tot die tijd geven zij ActiZ de kans om te veranderen. Als het resultaat tegenvalt, wordt de breuk definitief. Naast de vier dissidente zorgaanbieders, de andere drie zijn nog niet bekend, zouden nog circa tien leden een dergelijke stap overwegen.

Geen defensieve houding

Vooral de wijze waarop de brancheorganisatie heeft geopereerd in de kwaliteitsdiscussie is een grote bron van onvrede. Eelco Damen: ‘ActiZ heeft niet goed gehandeld bij de publicatie van de lijst met verpleeghuizen van de IGZ. We vinden dat we als branche niet een verdedigende houding moeten hebben. We moeten ons als sector open en constructief opstellen. We moeten transparant zijn over de kwaliteit in onze huizen.’

Lees hier verder

Geef een reactie