Oogziekenhuis Rotterdam live met EPD

Eerder deze maand heeft Het Oogziekenhuis Rotterdam het nieuwe elektronisch patiëntendossier (EPD) ‘Care Solutions’ van ICT-leverancier en -dienstverlener CSC in gebruik genomen. Het EPD is intuïtief, waardoor het een minimum aan training vereist, en zeer connectief, zodat het gemakkelijk informatie uitwisselt met andere systemen en apparatuur.

(Tekst: Oogziekenhuis Rotterdam)

Care Solutions biedt specialisten en verplegend personeel bij Het Oogziekenhuis Rotterdam een volledig overzicht van de informatie die beschikbaar is over patiënten vanuit verschillende bronnen, waaronder gespecialiseerde medische apparatuur.

Alle patiëntgegevens direct inzichtelijk

Nico Klay, voorzitter Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam: “Het Oogziekenhuis Rotterdam levert oogheelkundige topzorg voor patiënten uit heel Nederland. Om onze patiënten ook in de toekomst goed te kunnen helpen, is een overzichtelijk elektronisch dossier met informatie uit alle bronnen erg belangrijk. Het patiëntendossier laat onder meer direct de informatie zien uit onderzoeken met onze specifiek oogheelkundige medische apparatuur. Onze artsen en verpleegkundigen kunnen patiënten daardoor sneller en beter helpen.”

“Tijdens de invoering van het nieuwe patiëntendossier konden onze artsen en verpleegkundigen overigens gewoon door blijven werken, waardoor onze patiënten op geen enkele manier iets gemerkt hebben van de invoering van het nieuwe patiëntendossier”, aldus Klay.

Patiëntveiligheid

Marco den Heijer, Healthcare Director Netherlands bij CSC: “Het Oogziekenhuis Rotterdam zet met de invoering van Care Solutions een belangrijke stap in de vernieuwing van de ICT, die rechtstreeks aan patiënten ten goede komt. De verbeterde informatievoorziening verhoogt de patiëntveiligheid bij Het Oogziekenhuis Rotterdam, en patiënten kunnen sneller en beter geholpen worden. We zijn er trots op dat CSC, in nauwe samenwerking met zijn strategische partner EasyCare Healthcare, hiermee bijdraagt aan de digitale strategie van Het Oogziekenhuis Rotterdam.”

Geef een reactie