Oververzekerd door aanvullende zorgverzekering

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Daarbij kun je zelf kiezen of je een aanvullende zorgverzekering wilt. Hiermee krijg je extra zorg vergoed. Veel Nederlanders kiezen voor een aanvullende zorgverzekering en zijn daardoor oververzekerd. We willen namelijk geen risico lopen. Maar is het wel nodig om een aanvullende verzekering af te sluiten?

(Tekst: Zorg en welzijn – Advertorial)

Iedereen heeft een andere reden om wel of niet voor een aanvullende verzekering te kiezen. Dit is afhankelijk van de zorgbehoeftes, die per persoon verschillen. Het is daarom belangrijk om te kijken naar welke zorg je nodig zult hebben. Natuurlijk kunnen we niet in de toekomst kijken, maar kijkend naar het verleden, kunnen we wel een schatting maken. Waar heb je bijvoorbeeld de afgelopen jaren gebruik van gemaakt wat niet vergoed werd door de basisverzekering? Afhankelijk van je zorgbehoeftes kies je een passende aanvullende zorgverzekering.

Extra zorg

De meeste mensen die een aanvullende zorgverzekering afsluiten, doen dit omdat zij één of meerdere van de volgende zorgsoorten gebruiken, die niet vergoed worden door de basisverzekering

Lees hier verder

Geef een reactie