Personal skills verdienen upgrade

Personal skills in zorg-ict verdienen upgrade. Ons dagelijks leven is doorspekt met ict-technologie en ict-applicaties. In onze vrije tijd zijn we actief in verenigingen die met inzet van ict de meest prachtige activiteiten voorbereiden en mogelijk maken.

(Tekst: Zorgvisie)

Privé gebruiken we een breed scala aan sociale media, vele vormen van mobiele apparatuur en multimediasystemen en vinden we het eigenlijk al vreemd wanneer we inkopen niet via een webwinkel kunnen doen. Het is niet voor niets dat vakantiebestemmingen mede gerankt worden op de aanwezigheid van (een werkende) Wi-Fi-verbinding. Nederland heeft hierin een bijna natuurlijke voorsprong verkregen op andere landen mede omdat vrijwel elk huishouden en bedrijf in Nederland technisch gezien de mogelijkheid heeft om een breedbandaansluiting te krijgen.

Beheer

Blijkbaar zijn we privé prima in staat al deze applicaties en technologie te beheren en te beheersen. Ligt het netwerk er een keer uit dan bellen we de helpdesk van de provider en zijn we blij binnen een paar dagen weer verbinding te hebben. Gegevens slaan we al dan niet met een werkende back-up lokaal op of zetten deze in de cloud weg hopelijk met behoud van privacy. Als er een verkeerde e-mailbijlage is geopend, staan we klaar om te betalen als alle data is gekaapt door slimme hackers. Risicoanalyse is in de privésfeer niet erg sterk ontwikkeld. Onze zelfredzaamheid bij calamiteiten is klaarblijkelijk in die setting onverminderd groot.

Lees hier verder

 

Geef een reactie