Pokémon helpt autistische jongeren

Niemand kan er meer omheen: Pokémon Go, het spel waarmee je met je mobiele telefoon Pokémon moet ‘vangen’, wordt wereldwijd gespeeld. Lex Brouwer, psychiatrisch verpleegkundige bij de Parnassia Groep, merkt dat ook zijn jonge autistische patiënten in de ban van het spel zijn. En dit is positief.

(Tekst: Zorg en welzijn)

‘Jongeren die weinig buiten kwamen en moeilijk contact leggen met leeftijdsgenoten, doen dit dankzij het spel nu wel’, aldus Brouwer op de website van de Parnassia Groep. Hij vindt dat het spel een echte aanrader is voor veel autistische jongeren.

PokéStops

Pokémon Go is een spel dat gespeeld kan worden op smartphones. Spelers kiezen een avatar (een personage om mee te spelen). Als de GPS functie van de telefoon is ingeschakeld, verschijnt er op de telefoon van de speler een kaart die de gekozen avatar op huidige locatie laat zien. Op de kaart staat aangegeven waar je ‘PokéStops’ en ‘PokéGyms’ in de buurt kunt vinden. Deze zijn vaak gevestigd op populaire, openbare, plaatsen, zoals parken, toeristische attracties en gedenktekens.

Vangen

Als een speler beweegt, beweegt het personage in het spel op de telefoon mee. Als een speler een Pokémon tegenkomt, kan hij deze vangen door op het scherm met de juiste snelheid en kracht een ‘Poké Ball’ naar de Pokémon te gooien.

Lees hier verder

Geef een reactie