Rapportcijfer 7 voor Nederlandse gezondheidszorg

Nederlanders zijn overwegend positief over de kwaliteit van de gezondheidszorg in ons land. Gemiddeld geven Nederlanders de zorg het rapportcijfer 7, blijkt uit onderzoek van ABN AMRO MeesPierson.

(Tekst: Zorgvisie)

Bijna 1 op de 4 beoordeelt de gezondheidszorg met het predicaat ‘goed’ en de helft van de Nederlanders met ‘voldoende’. Een kleine minderheid (11 procent) vindt de zorg ‘onvoldoende’.

Zorgen om oude dag

Het onderzoek maakt onderdeel uit van een breder onderzoek van MeesPierson. Op het onderzoeksthema zorg waren 532 respondenten en 496 ‘meer vermogende ‘ respondenten. Ondanks de positieve beoordeling van de gezondheidszorg, maakt een meerderheid van de Nederlanders zich wel zorgen over het ontvangen van zorg op hun oude dag, meldt ABN AMRO MeesPierson in een persbericht. Ruim 3 op de 5 landgenoten doet dat volgens de onderzoekers. Zij vrezen vooral de kosten die zorg op latere leeftijd met zich meebrengen. Ook betwijfelen ze of later wel een goede zorgplek te vinden is.

Vermogende Nederlanders (met een vrij besteedbaar vermogen van minimaal 500.000 euro) vrezen vaker dan niet-vermogende landgenoten dat door de vergrijzing het huidige gezondheidsstelsel onhoudbaar wordt.

Lees hier verder

Geef een reactie