Samen maken we onze samenleving dementievriendelijk

Alzheimer Nederland, PGGM, Deltaplan Dementie en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport slaan de handen ineen om onze samenleving dementievriendelijk te maken.

(Tekst: Zorgkrant)

Woensdag 21 september – Wereld Alzheimer Dag 2016 – is de campagne Samen Dementievriendelijk met de eerste televisiespot van start gegaan. Voor het bevorderen van een dementievriendelijke samenleving (met onder andere een campagne, training en gerichte ondersteuning van beroepsgroepen) heeft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) tot 2020 in totaal 10 miljoen euro uitgetrokken. De campagne die vandaag start, moet er toe bijdragen dat 1 miljoen Nederlanders meer weten over wat leven met dementie betekent en hoe zij mensen met dementie en hun mantelzorgers kunnen helpen.

De campagne Samen Dementievriendelijk

Van Rijn: “Dementie is één van de grootste vraagstukken van onze tijd. Het aantal Nederlanders met dementie groeit heel snel. Om daar goed mee om te gaan, moeten we alles uit de kast halen. Enerzijds met medisch onderzoek. Maar zeker ook met het dementievriendelijker maken van onze samenleving. Want we gaan allemaal steeds vaker iemand tegenkomen die dementie heeft; bijvoorbeeld op straat, in de winkel of op het werk. Deze mensen en hun mantelzorgers moeten we samen zo goed mogelijk helpen.”

30 miljoen voor Deltaplan Dementie

In de jaren 2017 tot en met 2020 trekt het kabinet 30 miljoen uit voor  Deltaplan Dementie. Dat is onder andere gericht op medisch onderzoek naar betere behandeling, genezing en het voorkomen van dementie.

Lees hier verder

Geef een reactie