Samenwerkingsovereenkomst voor verantwoorde en veilige zorg

Patienten komen in het MCL voor onderzoek, behandeling en eventueel voor spoedeisende hulp en een opname. Het MCL wil verantwoorde en veilige zorg leveren aan haar patiënten. Zo ook aan patiënten van de Penitiaire Inrichting Leeuwarden (PI). Daarom is er een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de PI (Rudy Sinnema, Plv Vestigingsdirecteur, Dienst Vervoer & Ondersteuning (DV&O)  en het MCL (Patrick Vink, directievoorzitter MCL).

(Tekst: MCL)

Een gedetineerde heeft soms ziekenhuiszorg nodig. De medische dienst van de PI coördineert de zorgcontacten met het ziekenhuis. Voor beide partijen is zorgvuldigheid van groot belang en is acuut handelen soms aan de orde. Om de zorg voor de gedetineerden goed te laten verlopen zijn er gezamenlijke doelen en afspraken rond de samenwerking tussen beide partijen vastgelegd. Daarmee weten alle medewerkers in beide instelling waar ze aan toe zijn.

Het gaat dan bijvoorbeeld over gebruik parkeerterrein, inzet beveiliging, geheimhouding en overdracht. Deze samenwerkingsovereenkomst zorgt voor soepel lopende en veilige processen, waardoor het MCL de verantwoorde en veilige zorg kan leveren aan al haar patiënten.

Geef een reactie