Schippers injecteert 12 miljoen in vrouwenzorg

Het kabinet steekt 12 miljoen euro in onderzoek naar de gezondheidsverschillen tussen mannen en vrouwen. Dat maakt minister Schippers (Volksgezondheid) maandag bekend. Vrouwen reageren nogal eens anders op medicijnen dan mannen en vertonen bij ziektes vaak andere symptomen.

(Tekst: Hanneke Keultjes  van het AD)

Verschillen tussen mannen en vrouwen aanpakken

Schippers wil deze verschillen tussen mannen en vrouwen aanpakken. ,,We behandelen vrouwen op een manier die het best past bij mannen. We weten veel te weinig van hoe dat bij vrouwen anders zou moeten. Dat is onacceptabel.” Daarom wordt vandaag een miljoeneninvestering bekendgemaakt, op het congres van vrouwenorganisatie Women INC, die het probleem vorig jaar op de kaart zette. Schippers: ,,We weten dat er verschillen zijn, maar over de oorzaken en gevolgen weten we nog veel te weinig.”

Vrouwenzorg naar hoger niveau

Thea Boss ondervond aan den lijve dat artsen lang niet altijd oog hebben voor de verschillen tussen manen en vrouwen. Op een zaterdag, net terug van een begrafenis, werd ze als vanuit het niets ziek. ,,Ik moest telkens overgeven en had vreselijke pijn in het kuiltje net onder de borst.” De gebelde huisartsenpost wist het wel: ‘U hebt last van de maag. Laat uw man maar pillen komen halen’. ,,Ze hadden me niet eens gezien.”

Lees hier verder

Geef een reactie