Schippers wil geboortezorg vlot trekken

(Tekst: Zorgvisie)

Minister Schippers nodigt de partijen in de geboortezorg uit om voor de zomer met haar te komen praten. Ze zet ook het Zorginstituut aan het werk. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

Jammer

Schippers vindt het ‘ongelooflijk jammer’ dat het partijen niet is gelukt om zelf tot overeenstemming te komen over de Zorgstandaard: ‘Het is echter nu wel de realiteit en het Zorginstituut is nu aan zet om een vervolg hieraan te geven.’ Het Zorginstituut heeft al eerder aan Zorgvisie laten weten bereid te zijn om te bemiddelen tussen de partijen. In het gesprek dat zij zelf heeft, hoopt de minister te komen tot gemeenschappelijke doelstellingen en te bezien of er gedeelde uitkomsten mogelijk zijn.

Vertrouwensbreuk

De minister gaat ook in op de brief die de KNOV haar onlangs heeft gestuurd. De KNOV zegt niet te kunnen instemmen met hoofdstuk 9 van de Zorgstandaard die gaat over de organisatie van de geboortezorg. Toen de voorzitter van het College Perinatale Zorg vervolgens ook in een interview de zwarte piet toeschoof naar de verloskundigen, zegden zij het vertrouwen in het CPZ en de voorzitter op. Bestuur en voorzitter hebben intussen hun excuses aangeboden.

Lees hier verder

Zo ziet integrale geboortezorg er uit:

 

Geef een reactie