Sluiting Ronald McDonaldhuis

Zoals eerder aangekondigd sluit het Ronald McDonaldhuis Friesland zijn deuren, per 31 oktober 2018. Wat betekent dat concreet voor (ouders van) patiënten?

(Tekst: MCL)

De mogelijkheid om te overnachten in het Ronald McDonaldhuis komt te vervallen. Het MCL biedt beperkte mogelijkheden voor overnachting. Op de kinderafdeling is gelegenheid voor rooming-in; één van de ouders kan op de kinderafdeling bij het kind slapen. Deze mogelijkheid is er (nog) niet voor couveusebaby’s. Bij de couveuseafdeling worden momenteel twee logeerkamers voor ouders gerealiseerd; deze zijn in de loop van de maand november 2018 gereed.

Het MCL beschikt over vijf familiekamers. Als het noodzakelijk is dat de familie in de directe omgeving van patiënten verblijft, kan hier in overleg met de verpleegkundige gebruik van worden gemaakt. Op geringe afstand van MCL bevinden zich gunstig geprijsde hotels, voor personen die daar liever gebruik van maken. Voor bezoekers van MCL-patiënten geldt in enkele gevallen een korting.

Het MCL kijkt terug op een jarenlange plezierige samenwerking met het Ronald McDonald Kinderfonds. Het Huis heeft veel betekend voor ouders van in MCL opgenomen kinderen.

Geef een reactie