Snel overeind na een val met de Raizer

(Tekst: website Palet)

Sinds kort maakt het team wijkverpleging van Palet uit Leeuwarden gebruik van de Raizer van Lammert de Vries Revalidatietechniek. Met dit apparaat kunnen cliënten die gevallen zijn, door slechts één persoon binnen een paar minuten overheid worden geholpen. Palet is de eerste zorgorganisatie in Friesland die gebruik maakt van dit nieuwe hulpmiddel.

Lammert de Vries Revalidatietechniek biedt sinds kort de Raizer aan. Dit is een nieuw ontwikkeld apparaat dat eenvoudig gemonteerd en bediend kan worden door één persoon. Ideaal voor de medewerkers van team wijkverpleging Centrum en Oud Oost in Leeuwarden, onderdeel van Palet. Zij hebben regelmatig te maken met cliënten die vallen. Vaak lukt het een cliënt niet om zelfstandig te gaan staan.

Minder belastend tillen met Raizer

Voorheen waren er altijd twee medewerkers nodig om de gevallen persoon overeind te helpen. Met dit nieuwe hulpmiddel is slechts één medewerker nodig en het helpen met opstaan is een stuk minder belastend geworden. Ook voor de cliënt heeft de Raizer een groot voordeel. Diegene komt heel rustig overeind en kan zelfstandig de eerste stappen weer zetten.

Lees hier verder

Geef een reactie