Specialisterne en Brunel brengen mensen met autisme dichter bij werk

Brunel International en de Specialisterne Foundation hebben een wereldwijd partnerschap afgesloten om samen de participatie van mensen met autisme en neurodiversiteit op de arbeidsmarkt te bevorderen.

(Tekst: Persbericht)

Specialisterne en Brunel gebruiken ieder hun unieke expertise en kennis om de voordelen van autisme in het bedrijfsleven kenbaar te maken en om zo deze groep getalenteerde mensen aan het werk te krijgen.

Autistische mensen worden vaak gezien als mensen met schijnbare zwakheden, maar vaak gaat dit gepaard met bijzonder ontwikkelde sterke vaardigheden. Ze hebben vaak vaardigheden die erg waardevol zijn op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld een uitstekend geheugen of een opmerkelijk oog voor details. In een gastvrije en rustige omgeving treden hun toewijding, eerlijkheid en bijzondere visie op als een katalysator voor een divers personeelsbestand dat innovatie en veerkracht binnen een organisatie kan verbeteren.

Thorkil Sonne (voorzitter en oprichter van de Specialisterne Foundation):

“Brunel en Specialisterne zijn een perfecte match. Door onze vaardigheden, netwerk en ervaring te combineren, kunnen veel mensen met autisme waardevolle banen vinden en bedrijven helpen groeien. Samen zetten we mensen in hun kracht in een gastvrije omgeving.”

Brunel en de Specialisterne Foundation denken dat er veel mogelijkheden zijn om een positievere houding te creëren ten opzichte van mensen met autisme op de arbeidsmarkt. Om dit doel te bereiken, zullen Specialisterne en Brunel hun partnerschap richten op het delen van kennis, het genereren van bewustzijn en uiteindelijk ook mensen met autisme en neurodiversiteit waar mogelijk op de arbeidsmarkt laten participeren.

Jilko Andringa (CEO Brunel International):

“Elk individu heeft talenten en ik ben enthousiast dat Brunel een partnerschap is aangegaan met Specialisterne om de specifieke talenten van mensen met autisme in te kunnen zetten in de arbeidsmarkt. Samen willen we onze gedeelde doelen bereiken door voor iedereen werk mogelijk te maken. Ik ben ervan overtuigd dat we onze capaciteiten en expertise kunnen gebruiken om dit doel te bereiken. Daarnaast vinden Brunel collega’s het belangrijk en geeft het hun voldoening om de kennis die wij als Brunel hebben, in te zetten om kansen voor mensen met autisme op de arbeidsmarkten in de landen waar wij opereren te creëren. Door middel van deze samenwerking tussen Specialisterne en Brunel zullen wij Verenigde Naties Ontwikkelingsdoelstelling 8 ‘Eerlijk werk en economische groei’ ondersteunen.”

Een van de missies van Brunel is ‘het creëren van een betere toekomst voor professionals en een betere wereld voor toekomstige professionals’. Daarnaast ondersteunt dit initiatief volledig de doelstellingen van Specialisterne om ‘het bewustzijn in de maatschappij van de positieve bijdragen van mensen met autisme te vergroten’. Brunel en Specialisterne geloven beiden dat werk een belangrijk onderdeel is van welzijn en zingeving in het leven. Mensen die willen werken in staat stellen om de arbeidsmarkt te betreden, vinden beide organisaties een kernaspect van hun cultuur.

Fotobijschrift:Thorkil Sonne (voorzitter en oprichter Specialisterne Foundation) & Jilko Andringa (CEO Brunel International)

Specialisterne Foundation is een stichting die gelooft dat door zinvol werk mensen met autisme of neurodiversiteit in hun kracht gezet kunnen worden. Onze missie is om de katalysator te zijn voor verandering en het aantrekkelijk en gemakkelijk te maken voor mensen met autisme om toe te treden tot de wereldwijde arbeidsmarkt als leiders of volgers. Wij zijn sinds 2004 actief in 20 landen en hebben 10.000 banen gecreëerd via Specialisterne entiteiten of indirect dankzij onze volgers, cliënten en partners. Ons doel is om eind 2030 1 miljoen banen te hebben gecreëerd voor mensen met autisme of neurodiversiteit. Specialisterne Foundation organiseert over de hele wereld Autism Advantage Luncheons in samenwerking met de Verenigde Naties om Sustainable Development Goal 8 ‘Decent Work and Economic Growth’ te ondersteunen. Meer informatie op http://specialisternefoundation.com/

Brunel International N.V. is een wereldwijd opererende, zakelijk dienstverlener, gespecialiseerd in projectmanagement, global mobility, projectmanagement, detachering en consultancy. Dankzij onze mensen en hun ondernemersgeest, kennis en resultaatgerichte werkwijze kunnen wij onze klanten lokaal en globaal met op maat gemaakte oplossingen bedienen. Onze mensen zijn het middelpunt van alles wat we doen. Brunel verbindt de meest getalenteerde professionals met markt-leidende klanten in Oil & Gas, Global Offshore, Renewable Energy, Automotive, Mining, Infrastructure en andere kennisgebieden. Sinds haar oprichting in 1975 heeft Brunel zich ontwikkeld tot een internationale groep met 14.000 medewerkers en een jaaromzet van Euro 0,9 miljard (2018). Brunel International N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam (BRNL)  en opgenomen in de Small Cap Index (AScX).

Geef een reactie