Spoedeisende Hulp vandaag officieel geopend

Vandaag wordt de grootste Spoedeisende Hulp van Noord-Nederland in Leeuwarden geopend met een symposium en een officiële openingshandeling. Morgenochtend worden de eerste patiënten op de nieuwe locatie in het MCL verwacht. 

(Tekst: MCL)

De nieuwe locatie van de Spoedeisende Hulp is groot, licht en modern. Het gebouw straalt gastvrijheid, rust en privacy uit; zaken die heel prettig zijn als je als patiënt op de Spoedeisende Hulp komt. Maar het gebouw is niet het enige dat nieuw is. De werkwijze is dat ook.

Meer rust en privacy

In de nieuwe locatie is er een scheiding aangebracht in de complexiteit van de zorgvragen. De patiënten die zelf naar de Spoedeisende Hulp komen, worden aan de ene kant van het gebouw opgevangen en de patiënten die met de ambulance worden binnengebracht, aan de andere. Daardoor zien de patiënten in de wachtkamer niet langer de urgente patiënten voorbij komen. “Dat geeft veel meer rust en privacy”, legt manager Jannie Docter uit.

Ook anders dan op de ‘oude’ accommodatie gaan de deuren van de behandelkamers dicht. “In de oude locatie gingen in sommige kamers alleen gordijnen tussen de bedden of de kamers dicht. Alles wat er gebeurde en besproken werd, was te horen door de omgeving. Dat is nu niet meer het geval, omdat we alleen nog eenpersoonskamers hebben met schuifdeuren. Dat biedt veel meer privacy voor onze patiënten.”

Klaar voor de toekomst

Met de nieuwe locatie, die twee keer zo groot is als de oude, verwacht het MCL de patiënten beter, sneller en prettiger te kunnen helpen. Er zijn meer behandelkamers en de kamers zijn ruimer opgezet. Daarmee is het Leeuwarder ziekenhuis klaar voor de toekomst. Voor het gestaag groeiende aantal patiënten, de steeds ouder wordende patiënten en de eisen die we tegenwoordig aan ziekenhuizen stellen. Op korte termijn zijn we ook klaar voor Culturele Hoofdstad 2018, wanneer er veel extra mensen in de stad worden verwacht.

Vrijdag de eerste patiënten

Op vrijdag 13 oktober wordt de nieuwe locatie op halve kracht in gebruik genomen. Vanaf aanstaande maandag draait de Spoedeisende Hulp weer op volle sterkte.

Geef een reactie