Sportdag Zienn voor cliënten

Voor de tweede keer was er een sportdag voor cliënten van Zienn. Zo’n 70 mensen gingen 11 juli voetballen, volleyballen, jeu de boulen, mountainbiken, kickboksen, sumo-worstelen en frisbeeën op sportpark Nijlân in Leeuwarden. 

(Tekst: Zienn)

Sporten is goed en gezellig

Op een leuke en laagdrempelige manier in contact komen met sporten en bewegen. Dat is het doel van de Zienn-sportdag. Medewerker Dagopvang Susanne Spies vertelt: ‘Sporten is voor dakloze mensen, de doelgroep van Zienn, niet vanzelfsprekend, terwijl het helpt de zinnen te verzetten en gewoon ook goed en gezellig is. Daarom organiseren we door het jaar heen verschillende sport- en beweegactiviteiten. De Zienn-sportdag is daar een van.’

Sport, gezelligheid, BBQ

Een sportgroep van Zienn-collega’s organiseerden de sportdag, voor de tweede keer alweer. En opnieuw in samenwerking met Sportwijk Nijlân die de accommodatie, materialen en begeleiders beschikbaar stelde . Susanne: ‘De sportdag in 2019 was erg geslaagd. We hoopten ook dit jaar op lekker sportweer, sportiviteit en gezelligheid. We begonnen om 10.00 uur en sloten rond 15.00 uur af met een barbecue.’

Zo’n 70 mensen deden mee

De sportdag werd opgebouwd uit 4 rondes en de deelnemers kunnen elke ronde meedoen aan voetbal, volleybal, kickboksen, mountainbiken, jeu de boules. Zo’n 70 mensen vanuit allerlei locaties in Friesland en Groningen deden mee op 11 juli.

Met dank aan sponsors

De sportdag werd mede mogelijk gemaakt door veel sponsors. Zij hebben de sportshirts, attributen, waterflesjes, begeleiding, lunch/broodjes, barbecuevlees gesponsord. Bedankt Sportwijk Nijlân, Meubelhal Leeuwarden, Bimtek, Bewindplus Friesland, Poiesz, Jumbo Eksterstraat, Pascal’s attractieverhuur, Slagerij Velstra!

Geef een reactie