Supernurse zet verpleegkundigen in het zonnetje

Ziekenhuis Nij Smellinghe organiseerde op vrijdag 10 mei – voorafgaand aan de Dag van de Verpleging (12 mei) – het festival Supernurse voor alle 600 verpleegkundigen van het ziekenhuis. Met festival Supernurse zette Nij Smellinghe haar verpleegkundigen in het zonnetje.

(Tekst: Nij Smellinghe)

Deze betrokken en bevlogen medewerkers met hart voor de mens en de zorg staan dag en nacht klaar voor onze patiënten. Op het festival was aandacht voor de ontwikkelingen in het vak en zorglandschap, en ook voor ontspanning.

Nij Smellinghe: “cruciale rol verpleegkundigen”

Programmaleider LEV (leiderschap en excellente zorg verpleegkundigen) Mariët Hiemstra: “Het zorglandschap, en daarmee ook het verpleegkundig beroep, maakt veel ontwikkelingen door. Nij Smellinghe gelooft dat verpleegkundigen een cruciale en onmisbare rol hebben hierin. Zij hebben het meeste contact met de patiënten en vormen daarmee de spil in de zorg aan onze patiënten en in de samenwerking met alle betrokken behandelaars.”

Tijdens festival Supernurse konden verpleegkundigen zich verdiepen in ontwikkelingen in het verpleegkundig vak en in de zorg in het algemeen, kennismaken met innovaties (zoals nieuwe toepassingen van VR-brillen in de zorg) en zich laten informeren over de ruime leer- en ontwikkelmogelijkheden in Nij Smellinghe. Er waren ook workshops, bijvoorbeeld over fit blijven bij onregelmatige diensten, en ontspannende activiteiten.

Geef een reactie