Symposium Samen bewegen voor Wereld Alzheimer Dag

Bewegen is belangrijk bij mensen met de ziekte van Alzheimer. Uit onderzoek blijkt dat bewegen helpt om de geestelijke achteruitgang te vertragen. Zo verbeter je met bewegen het denkvermogen, onrust, passiviteit en de doorbloeding.

(Tekst: MCL)

Voor mantelzorgers en andere betrokkenen kan (mee)bewegen met de patiënt met dementie een manier zijn om contact te maken en te behouden. Hoe kunnen wij als zorgverleners (mee)bewegen met de patiënt en zijn omgeving?

Op 17 september organiseren wij vanaf 16.00 – 19.00 uur, in het kader van Wereld Alzheimer Dag 2019, een symposium voor praktijkondersteuners van huisartsen, verzorgenden, verpleegkundigen, casemanagers, thuiszorgmedewerkers en overig geïnteresseerde zorgprofessionals. Het symposium staat in het teken van ‘(mee)bewegen bij dementie’. Diverse sprekers zullen dit thema vanuit hun eigen invalshoek benaderen met lezingen en workshops. Aan dit symposium zijn geen kosten verbonden.

Workshop

In totaal zijn er vier workshops met de volgende thema’s:

  • Wat beweegt de mens?
  • Dansante fysiotherapie / Dansante bewegen
  • Het delen van het bewogen bewegen
  • Klein en simpel
Meer informatie

Het gehele programma met uitleg over de inhoud van de workshops en hoe u zich moet anamelden vindt u op: www.mcl.nl/wereldalzheimerdag. We willen u vragen om u aan te melden voor 12 september.

Geef een reactie