Test met nieuwe identiteitscontrole in de zorg

(Tekst: Zorgvisie)

De overheid en het bedrijfsleven werken samen aan afspraken die ervoor zorgen dat betrouwbare identiteitscontrole kan plaatsvinden als gebruikers inloggen op systemen. Niet alleen voor de zorg, maar voor de gehele publieke en private sector. Dit nieuwe afsprakenstelsel heet Idensys. World of Health/Fysiomanager en Pharmeon bieden als eerste organisaties in de zorg de mogelijkheid aan hun patiënten om via Idensys in te loggen.

Een zeer betrouwbare en veilige manier van identiteitscontrole is noodzakelijk om patiënten toegang te geven tot een online omgeving waarin medische gegevens verwerkt worden. Een nieuwe digitale toegangscontrole moet het veilig en breed gebruik van eHealth toepassingen gaan stimuleren om de patiënt beter en langer zelfstandig zijn eigen gezondheid en zorg te regisseren en organiseren. Het is bij het toegang krijgen tot eigen gegevens van belang dat gecontroleerd én bevestigd wordt dat diegene die inlogt daadwerkelijk is wie hij zegt dat hij is.

Test met identiteitscontrole

Volgens kenniscentrum Nictiz worden mensen die meedoen met de test gevraagd om meerdere malen in te inloggen en de ervaringen te delen. Hiervoor krijgen ze een nieuw inlogmiddel aangereikt. Dit inlogmiddel kan een persoonlijke fysieke kaart en –lezer of een elektronische voorziening op de mobiele telefoon zijn.

Lees hier verder

Geef een reactie