Thuislozen, ontroerend theaterevenement

Wij tippen Thuislozen: een theatervoorstelling van Theater Utrecht en Adelheid&Zina. Deze prachtige, ontroerende voorstelling toert door het land met steeds lokale ervaringsdeskundigen. Op 20 november staat de voorstelling in De Harmonie in Leeuwarden.

(Tekst: Zienn)

Wat als je omkijkt?

Je bevindt je op een stadsplein tussen thuislozen en thuiszoekers. Vanuit de zaal, op het podium en backstage hoor je hun verhalen en leef je mee met de tragische liefde tussen de zwaar verslaafde Sanna en Micke. De wereld van thuislozen is een wereld die we allemaal herkennen, maar soms liever niet bij stilstaan. Het is ongemakkelijk om te zien hoe mensen zichzelf verliezen. Dus lopen we door. Maar wat gebeurt er als je niet wegkijkt van, maar omkijkt? Hen ziet en hoort? Misschien zelfs iets doet?

Lokale ervaringsdeskundigen spelen mee

In elke plaatsen spelen Lokale ‘ervaringsdeskundigen’ zichzelf in het stuk. Adelheid Roosen en Thibaud Delpeut maakten van Thuislozen (van de Zweedse schrijver Lars Norèn) een ontroerende, confronterende voorstelling die uitdaagt om na te denken over hoe wij beter samen kunnen leven.

Geef een reactie