Tjongerschans draait zondagsdienst op 20 november

Woensdag 20 november draait een aantal afdelingen in ziekenhuis Tjongerschans vanwege cao-onderhandelingen een zondagsdienst.

(Tekst: Tjongerschans)

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de ziekenhuizen hebben nog geen resultaat opgeleverd. De vakbonden hebben daarom op woensdag 20 november een landelijke actiedag in het leven geroepen. Dit houdt in dat er zondagsdiensten worden gedraaid op bepaalde afdelingen in Tjongerschans. Op dit moment inventariseren we welke afdelingen aan de actiedag mee zullen doen. Zodra hierover meer bekend is, zullen wij dit op onze website communiceren.

Afspraken

Heeft u op 20 november een afspraak in het ziekenhuis? Zonder bericht vanuit het ziekenhuis gaat deze afspraak gewoon door. Wordt de afspraak verplaatst, dan wordt u uiterlijk één week van te voren gebeld.

Wat is een zondagsdienst?

Een zondagsdienst betekent dat de afdeling, wat betreft de patiëntenzorg, werkt alsof het zondag is. Tijdens een zondagsdienst worden spoedgevallen, oncologische zorg en zorg die niet uitgesteld kan worden gewoon behandeld! De veiligheid van patiënten en medewerkers blijft gewaarborgd. Wel kan het zijn dat afspraken waarbij geen spoed is, worden verschoven. U ontvangt hierover altijd bericht.

Geef een reactie