Tjongerschans ondertekent ‘Regenboog’ overeenkomst

Ziekenhuis Tjongerschans heeft gelijkheid hoog in het vaandel staan. Patiënten en onze medewerkers moeten volledig zichzelf kunnen zijn, ongeacht hun afkomst, geloof of geaardheid. Dat is voor Tjongerschans de reden geweest om samen met 39 andere organisaties de ‘Regenboog’ intentieverklaring te ondertekenen.

(Tekst: Tjongerschans)

Met dit initiatief vanuit de gemeente Heerenveen geven de ondertekende partijen aan dat zij zich in zullen zetten voor veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBTIQ+ inwoners in de regio Heerenveen.

Iedereen doet ertoe

Ongeveer 1 op de 20 volwassenen is ‘LHBTIQ+-er’ (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen en biseksuele, transgender, intersekse personen, queer en alle andere variaties die niet-heteroseksueel en/of cisgender zijn en/of geslachtskenmerken hebben die binnen de gebruikelijke definities van ‘vrouwelijk’ of ‘mannelijk’ vallen). Landelijke feiten en cijfers geven aan dat LHBTIQ+-ers vaker te maken krijgen met psychische problemen, pesten en uitsluitingen. De gemeente Heerenveen heeft samen met lokale organisaties een beleidsnota opgesteld met als titel ‘Iedereen doet ertoe!’.

Partijen uit verschillende sectoren, waaronder ziekenhuis Tjongerschans, ondersteunen het initiatief. Gezamenlijk willen zij werken aan een samenleving waarin mensen allereerst op hun mens-zijn worden gewaardeerd en niet op basis van gender of seksuele voorkeur. Speerpunt is sociale acceptatie. Meer informatie is te vinden op www.heerenveenhelpt.nl/regenboog.

Geef een reactie