Tjongerschans: Reactie op faillissement MC Groep

Tjongerschans leeft mee met patiënten en medewerkers van het MC Slotervaart en de MC IJsselmeerziekenhuizen. Het faillissement van deze ziekenhuizen (allen onderdeel van de MC Groep) heeft voor een onzekere situatie voor veel mensen gezorgd.

(Tekst: Tjongerschans)

Tjongerschans is onder leiding van de zorgverzekeraar in gesprek met de omliggende ziekenhuizen (Isala Zwolle, St Jansdal Harderwijk, Flevoziekenhuis Almere en Antonius Zorggroep Sneek) en met de verloskundigen, huisartsen en de ambulancedienst uit de regio om de zorg voor patiënten te waarborgen. De eerste focus ligt op het verlenen van acute zorg. Vooralsnog kunnen wij dit opvangen binnen onze bestaande capaciteit.

Patiënten uit de Noordoostpolder

Voor patiënten uit de Noordoostpolder die voor zorg terecht willen in Tjongerschans, is het nodig om een verwijsbrief van de eigen huisarts of verloskundige mee te nemen. Dat geldt ook voor patiënten die op eigen kracht de Spoedeisende hulp moeten bezoeken.

Geen gevolgen eigen patiënten

Wij vinden het belangrijk om te melden dat er voor onze eigen patiënten niets verandert. Zij blijven gegarandeerd van zorg zoals zij dat gewend zijn. In geval de komende weken een groter beroep op Tjongerschans zal worden gedaan in de opvang van patiënten, dan zijn wij in staat om onze capaciteit uit te breiden, waar nodig in samenwerking met de andere Friese ziekenhuizen.

Tjongerschans systeemziekenhuis

Naar aanleiding van het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen hebben wij van enkele patiënten de vraag gekregen of wij een systeemziekenhuis zijn. Dat geldt inderdaad voor Tjongerschans, wat betekent dat onze acute zorg en verloskunde noodzakelijk zijn om voor alle inwoners uit onze regio een maximale aanrijtijd van 45 minuten te garanderen.

Geef een reactie