Tjongerschans versterkt Spoedeisende Hulp

Sinds 1 juli versterkt Esther Hiemstra als vijfde SEH-arts het team op de Spoedeisende Hulp. Na haar opleiding tot basisarts, startte Esther haar carrière als assistent chirurgie in Hilversum, waar ze kon kiezen uit de OK of de spoed.

(Tekst: Tjongerschans)

‘De spoed trok mij meteen al meer aan, dus die keuze was snel gemaakt.’

Daarna ging ze in Alkmaar aan de slag als, toen nog, poortarts. Daar heeft zij de opleiding tot spoedeisende hulparts opgericht en zelf gevolgd. ‘Die opleiding was daar nog helemaal niet. Ik heb daar nog zo’n anderhalf jaar gewerkt en ben daarna als eerste SEH-arts begonnen in Lelystad.

Helaas heb ik na acht jaar afscheid moeten nemen van MC IJsselmeerziekenhuizen. Het faillissement heeft er diep ingehakt. Ik heb er altijd met veel plezier gewerkt. In Tjongerschans voel ik me erg welkom. De korte lijnen en fijne werksfeer zijn vergelijkbaar met Lelystad. Ik kijk uit naar een mooie tijd in Tjongerschans.’

Geef een reactie