UMCG-arts genomineerd voor UAF-Award

UMCG-arts Darbaz Abbas is één van de vijf genomineerden voor de UAF-Award van de Stichting voor Vluchteling-Studenten. De genomineerden zijn talentvolle nieuwkomers die een bijzondere prestatie hebben geleverd als student, werknemer of vrijwilliger.

(Tekst: UMCG)

Darbaz kwam op zijn negende jaar als Irakese vluchteling naar Nederland en werkte zich op van het vmbo tot arts, terwijl hij een onzekere asielprocedure van bijna twintig jaar doorliep. “Doorzettingsvermogen kun je leren. Als je iets heel graag wilt en in jezelf gelooft, dan kom je er.” Op 6 oktober maakt Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF bekend wie de uitblinker van het jaar is.

Darbaz werkt nu als anios (arts niet in opleiding tot specialist) bij de afdeling Chirurgie en bij de spoedeisende hulp in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij heeft de ambitie om uiteindelijk chirurg te worden. Zodra hij voldoende werkervaring heeft opgedaan als arts, gaat hij solliciteren naar een opleidingsplaats tot chirurg.

Met de verkiezing biedt het UAF een podium aan talentvolle nieuwkomers die opvallen door hun inzet, hun studie- en werkprestaties en hun bijdrage aan de samenleving. Tegelijkertijd vraagt het UAF aandacht voor de grote inspanningen die vluchtelingen leveren om hun toekomst vorm te geven, iets wat vaak onopgemerkt blijft.

Stem op de uitblinker van het jaar!

Van 17 tot en met 24 september kan iedereen stemmen op Darbaz. De Award staat symbool voor de inzet en het doorzettingsvermogen van vluchtelingen die hier een nieuwe toekomst opbouwen. Een onafhankelijke jury bepaalt wie de uitblinker van het jaar wordt.

Geef een reactie