UMCU ontwikkelt software voor onderhoud medische apparatuur

Medische apparatuur wordt steeds belangrijker in een ziekenhuis, maar het onderhoud ervan is vaak niet eenduidig geregeld. Het UMC Utrecht ontwikkelde daarom in samenwerking met softwareleverancier ProtocolBuster en onder regie van Pontes de zogenoemde ProtocolManager: een oplossing voor controle, onderhoud en correct gebruik van medische apparatuur in ziekenhuizen.

(Tekst: Zorgvisie)

Het softwareprogramma zorgt ervoor dat medische apparatuur op tijd en op basis van de juiste protocollen onderhoud krijgt. De ProtocolManager wordt in het UMC Utrecht al enkele jaren succesvol gebruikt: het onderhoud wordt nu effectiever, eenvoudiger en consequenter uitgevoerd.

Medische apparatuur

In het UMC Utrecht worden ongeveer 18.000 apparaten onderhouden op basis van 320 verschillende protocollen. Het is belangrijk om het beheer van deze apparaten goed te borgen.  Met het gebruik van ProtocolManager wordt meer inzicht verkregen in het onderhoud van alle apparaten. De planning verbetert en er kunnen kosten bespaard worden door automatische aansturing van testapparatuur en standaardisatie van handelingen. Hierdoor wordt de kans op het maken van fouten verkleind.

Lees hier verder

Geef een reactie