Vaatcentrum MCL krijgt opnieuw Vaatkeurmerk

De Hart&Vaatgroep heeft aan het vaatcentrum van het Medisch Centrum Leeuwarden opnieuw het Vaatkeurmerk toegekend. De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging voor hart- of vaatpatiënten en hun naasten. Het MCL heeft het keurmerk gekregen voor het maximaal mogelijke aantal aandachtsgebieden: Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV), Aneurisma (verwijding van een (slag-)ader) en Halsslagader.

(Tekst: MCL)

Hoge eisen

De Hart&Vaatgroep stelt hoge eisen bij het verstrekken van het Vaatkeurmerk. Ziekenhuizen moeten o.a. beschikken over voldoende vaatchirurgen en interventieradiologen. Er moet sprake zijn van multidisciplinaire afstemming met andere behandelaars. Het ziekenhuis moet ook voldoen aan eisen op het gebied van CVRM: Cardiovasculair Risicomanagement. Dit bestaat uit diagnostiek, behandeling en follow up van risicofactoren voor hart- en vaatziekten, inclusief leefstijladviezen en begeleiding.

Vaatchirurg Dr. A. Khodadade Jahrome: ‘Als topklinisch ziekenhuisleggen we de lat uiteraard hoog, en we zijn er trots op dat we opnieuw het vaatkeurmerk hebben gekregen. Al sinds de instelling van het keurmerk, in 2007, hebben we elk jaar opnieuw aan deze kwaliteitscriteria kunnen voldoen. We vinden het logisch dat we er naar streven onze patiënten de allerbeste zorg te bieden.’

Geef een reactie